Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Infecţii rectale transmise pe cale sexuală

Infecţii rectale transmise pe cale  sexuală
Câteva boli infecţioase se transmit prin relaţii sexuale anale. Inflamaţiile rectului (proctite) se pot produce dupâ o gonoree sau după o infecţie cu virusul herpes simplex. Verucile anale pot de asemenea să apară după raporturi sexuale anale.
 Infecţiile rectale transmise pe cale sexuală pot fi grave datorită riscului complicaţiilor ca sângerarea, dezvoltarea ulterioară de ingroşări (stricturi) la nivel rectal sau rareori cancer.
 Multe infecţii bacteriene nu ameninţă cu nimic alte sisteme ale organismului. Totuşi, dacă simţiţi semne şi sîmptome caracteristice unor infecţii transmise pe cale sexuală, mergeţi la medic pentru un tratament adecvat. Acesta va dori să vă testaţi pentru virusul imunodeficienţei umane (HTV) şi pentru alte boli, dacă este prezentă o infecţie rectalâ transmisă pe cale sexuală.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.