Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Anomalii pancreatice congenitale

Ocazional, problemele pancreatice pot să apară la naştere.

  Pancreasul anular 


Pancreasul inelar este o anomalie cu incidenţă rară, care constă într-un inel de ţesut pancreatic care înconjoară prima porţiune a intestinului subţire (duodenul) şi care poate pioduce ocluzie intestinala. Această afecţiune poate determina apariţia de simptome la copii şi mai rar la adulţi.
 Vă puteţi simţi extrem de plini după mese iar mai târziu pot să apară dureri în zona gastrică, însoţite de greaţă şi vărsături. Deoarece simptomele pot fi blânde şi tolerabile, mulţi oameni trăiesc ard întregi înainte să fie diagnosticaţi cu această anomalie.
 Datorită ocluziei intestinale, persoanele cu pancreas anular pot să prezinte complicaţii precum pancreatita sau ulcerul peptic. O dată diagnosticat cu această afecţiune, datorită potenţialului ei de complicaţii, este necesar ca problema să fie corectată chirurgical.

  Pancreas divisum

Pancreas divisum este un defect congenital în care cele două părţi ale pancreasului nu mai cresc împreună. în consecinţă, pancreasul trebuie să dreneze secreţiile printr-un duet secundar de dimensiuni mai mici. Mulţi indivizi cu această anomalie nu prezintă semne şi simptome, dar unii dintre ei pot dezvolta inflamaţii ale pancreasului (pancreatite).

Foto: step1.medbullets.com

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.