Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Abcesul ano-rectal

Abcer anorectal

Semne şi simptome 
 • Disconfort în zona deschiderii anale sau în anus
 • înroşirea şi umflare în vecinătatea anusului
 • Colecţie de puroi
 • Febră
 Abcesul ano-rectal afectează zona imediat de lângă anus. Majoritatea sunt rezultatul infectării ţesutului din jurui anusului sau rectului.
 Un abces care este uşor accesibil lângă anus poate fi înţepat şi drenat chiar în cabinetul medicului sau în serviciul ambulatoriu al spitalului. Abcesele profunde sunt mai greu accesibile, diagnosticul este mai dificil şi complicaţiile sunt mai grave. Abcesele rectale profunde nu sunt atât de bine tratate pentru că pot fi ascunse de o fistulă datorată bolii Crohn sau de un diverticul. în plus, pentru drenarea unui abces medicul vă poate administra un antibiotic sau o medicaţia antalgică dacă este nevoie. Dacă o fistulă este prezentă aceasta va trebui să fie tratată într-un timp ulterior.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.