Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Incontinenţa pentru materii fecale

Incontinenta materii fecale
Incontinenţa pentru materii fecale se referă la incapacitatea de a reţine materiile fecale între scaune. Problema se datorează de obicei unor afecţiuni subiacente cum sunt abcesul, inflamaţia rectului, anusului sau inflamaţia perineală.
 Poate fi de asemenea rezultatul unor operaţii în zona respectivă sau la femei al unor traume ale sfincterului anal dobândite în timpul naşterii. în anumite cazuri incontinenţa pentru materii fecale este în legătură cu o afecţiune a măduvei spinării sau cu unele anomalii ale sistemului nervos.
 La bătrâni, incontinenţa pentru materii fecale se poate datora îmbătrânirii sfincterului şi a muşchilor plafonului pelvin, precum şi a ligamentelor. Fecalomul, care este mai frecvent la adulţi, este o altă cauză posibilă a incontinenţei pentru materiile fecale.
 Pentru a determina cauza medicul vă poate pune o serie de întrebări, mai ales dacă incontinenţa apare când strănutaţi sau tuşiţi sau apare doar noaptea. Medicul vă poate examina sfincterul anal pentru a vedea dacă muşchiul sfincterian este intact şi poate cere un test pentru a determina variaţiile de presiune din regiunile rectală şi anală.

Tratament incontinenţă fecala


La anumiţi adulţi, un program de antrenare intestinală poate îmbunătăţi continenja pentru materiile fecale, mai ales dacă sfincterul anal este intact.
 Medicul vă poate sfătui să vă obişnuiţi în fiecare zi să aveţi scaun. Acest lucru duce la continenţă âi timpul zilei respective. Medicul vă poate recomanda să mâncaţi mai multe fructe şi legume proaspete. Acest lucru ajută uneori la producerea unor materii fecale normale şi reduce timpul de eliminare a fecalelor.
 Daca muşchiul sfincterian a fost afectat prin traumă, naştere naturală sau o intervenţie chirurgicala anterioară, poate fi necesară o intervenţie chirurgicală pentru a repara defectul.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.