Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Gripa - Cand se face vaccinul antigripal

Gripa este o infecţie virală respiratorie extrem de contagioasă care se transmite pe cale aeriană. Este diferită de răceala comună. Este o boală determinată de unul dintre cele 3 tipuri de virusuri gripale - A, B şi C. Vârstnicii şi persoanele cu imunitate slăbită prezintă riscul cel mai mare de a face complicaţii severe ale bolii. Gripa determină cel puţin 10 000 de decese în fiecare an în SUA.
Persoana bolnava de gripa


Recomandări 
 Adulţii care au împlinit 50 de ani sau au depăşit această vârstă şi persoanele care prezintă un risc crescut de îmbolnăvire ar trebui să fie vaccinaţi anual. Cu toate acestea, oricine se poate vaccina pentru a reduce riscul contractării gripei. Riscul de a face complicaţii este crescut dacă:
• Trăiţi într-o instituţie de îngrijire pe termen lung sau într-un sanatoriu, indiferent de vârstă.
 • Suferiţi de o afecţiune severă, cronică, de tipul bolilor cardiace, pulmonare (inclusiv astmul), metabolice (inclusiv diabetul), renale sau anemie.
 • Sistemul dumneavoastră imun este deprimat datorită infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), SIDA sau altor boli care afectează sistemul imun, sau datorită medicamentelor care îl slăbesc, de tipul corticosteroizilor sau chimioterapiei.
 • Veţi fi gravidă în timpul sezonului de gripă.
 • Lucraţi în serviciile medicale sau de sănătate publică, venind în contact cu persoane care prezintă un risc crescut de îmbolnăvire.
 • Locuiţi cu persoane care prezintă un risc înalt de îmbolnăvire.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.