Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Durerea de spate

Interpretarea semnelor si a simptomelor in cazul durerilor de spate 

Simptome in czul durerilor de spate
Durerile de la nivelul părţii inferioare a spatelui sunt foarte frecvente şi pot fi cauzate de traumatisme şi boli a căror gravitate poate fi minoră sau extrem de severă.
 Durerile de spate sunt frecvent produse de una dintre următoarele afecţiuni:
 • Cancerul osos (vezi „Tumorile osoase") 
Reprezintă o cauză rară de dureri de spate. Durerea este localizată la nivelul osului, este profundă şi chinuitoare. Adesea este mai intensă în timpul repausului decât în timpul mişcării.
 • Infecţii osoase (vezi „Osteomielita") 
 Durerea se instalează brusc şi rămâne severă. Asociază frecvent febră.
 • Hernia de disc 
 Tipic, durerea este localizată în partea inferioară a spatelui şi poate fi însoţită de senzaţie de amorţeală sau furnicături care iradiază la nivelul feselor şi în jos, pe picior.
 • Intinderea musculară 
 întinderile musculare sunt o cauză de dureri acute (instalate brusc) în partea inferioară a spatelui. Anumite mişcări ale părţii inferioare a spatelui pot agrava durerea.
 • Artroza 
Este o cauză comună de dureri de spate şi apare datorită degradării articulaţiilor. Durerea este de lungă durată (cronică) şi se poate agrava când căraţi greutăţi sau la anumite mişcări,
 • Fracturile prin compresie în cazul osteoporozei (vezi „Osteoporoza")
 Durerile de spate severe, apărute brusc la o persoană cu osteoporoză se pot datora uneia sau mai multor fracturi la nivelul unei vertebre.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.