Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Infectia cu Haemophilus influenzae tip b

Infecţia cu Haemophius influenzae tip b este în primul rând o boală a copilăriei, dar îi poate afecta şi pe unii adulţi. Este produsă de bacterii care se transmit de la o persoană la alta pe cale aeriană. Dacă bacteria este localizată doar la nivelul nasului sau gâtului unui copil, acesta probabil că nu se va îmbolnăvi. Dar dacă bacteria ajunge în plămâni sau în circulaţia sangvină, infecţia poate determina afecţiuni severe, cu risc vital ca: pneumonia, inflamaţie severă la nivelul faringelui sau infecţii ale sângelui, articulaţiilor, oaselor sau ale membranei din jurul inimii (pericardită).

 Recomandări 
 Vaccinul conjugat anfi-Hib se administrează copiilor la următoarele vârste: 2 luni, 4 luni, 6 luni şi între 12 şi 15 luni. în mod obişnuit acesta se administrează în acelaşi timp cu alte vaccinuri. în general, copiii care au depăşit vârsta de 5 ani nu mai au nevoie de vaccinare anti-Hib. Totuşi, unii copii mai mari şi adulţi care suferă de anumite afecţiuni trebuie să fie vaccinaţi. în această categorie sunt incluşi cei care suferă de siclemie (boala hematiilor în formă de seceră), infecţie HTV, SIDA, cei care nu au splină sau cei care au fost supuşi unui transplant de măduvă osoasă sau tratament anticanceros.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.