Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Hepatita B

Virusul hepatitic B poate determina o boală acută (care durează puţin), caracterizată prin pierderea apetitului, oboseală, diaree, vărsături, icter, dureri musculare, articulare şi abdominale. Mai rar, poate determina o afectare de durată (cronică) a ficatului (ciroză) sau cancer hepatic.
 Virusul se transmite prin contactul cu sângele sau alte lichide corporale provenite de la o persoană infectată. Aceasta se poate întâmpla în cazul actului sexual neprotejat, prin folosirea în comun a acelor în cazul injectării drogurilor interzise sau în timpul naşterii, când virusul se transmite de Ia mama infectată la copil. Cu toate acestea, 1/3 dintre cei infectaţi cu hepatita B din SUA nu ştiu cum au contact boala.
Imagine corp cu virusul hepatita b

 Recomandări 
 Vaccinul antihepatitic B se administrează copiilor în 3 doze - între naştere şi vârsta de 2 luni, apoi la interval de cel puţin 1 lună (deci între 1 şi 4 luni de viaţă) şi ultima la 6-18 luni. în mod obişnuit, vaccinul antihepatitic B se poate administra în acelaşi timp cu alte vaccinuri.
 Vaccinarea, care se administrează în 3 doze, este recomandată următorilor:
 • adolescenţilor care nu au fost vaccinaţi;
 • lucrătorilor din serviciile medicale sau de sănătate publică care ar putea fi expuşi contactului cu sânge şi lichide corporale infectate;
 • persoanelor care îşi injectează droguri ilegale;
 • partenerilor sexuali ai persoanelor cu hepatita B;
 • persoanelor active sexual cu parteneri multipli;
 • homosexualilor;
 • persoanelor care fac dializă;
 • anumitor persoane care călătoresc în străinătate.
Pentru adulţii cu risc înalt de expunere la ambele virusuri, este disponibil un vaccin combinat, antihepatitic A şi B. Se administrează în 3 doze - mai puţin decât cele 5 doze necesare în cazul administrării separate a ambelor vaccinuri.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.